Yaşam Taşı Atölyesi

Kadim bir Tibet farkındalık çalışması. ‘’Analitik meditasyon’’ olarak ta tanımlanabilen bu çalışma 11 adet taşın hiçbir kural olmaksızın üst üste dizilme esasına dayanır. Grup halinde yapılan bu çalışmada kişilerin seçtiği taşlar ve onları kullanma biçimleri kendileri, yaşama bakışları, bilinçaltı durumları ve daha pek çok konudaki bilgiyi ortaya çıkarmaktadır. Yoğun konsantrasyon ve dikkat sayesinde kişi zihinsel gevşeme ve odaklanma yeteneklerini geliştirirken eylemsel olarak duygu ve düşüncelerini elinde tutmuş olmanın farkındalığını yaşar.

Kuzey Tibet’te uygulanan, zihin ve ruh çalışması olan yaşam taşı çalışması; kişinin hayata bakışını, düşünme ve karar verme biçimlerini, doğru ve yanlış algılarını, hayatında kendine engel olan düşünme biçimlerini ortaya çıkardığı pratik bir uygulamadır.

11 adet taşın üst üste dizilmesi esasına dayanan bu çalışma; kişinin hayata ve kendine olan bakış açısını geliştirmesi ve hayatta başarılı olması için gerekli bakış açısını kazandırır.

Duygu ve düşüncelerinizi avuçlarınızın arasında tutabileceğiniz bir deneyim.

Hayat da oynadığınız oyun içinde aldığınız rol, kullandığınız hamleler, neyi nasıl ve ne şekilde yaptığınız, seçimleriniz algı kodlarınıza düşünce ve duygu dünyanıza yön verir. Bu çalışmada bilinçaltınızın sizi nasıl yönlendirdiğini nasıl engel taşlarını dizdiğini ‘AN’ içinde görme şansına sahip olur ve  geçmiş – gelecek sanrılarından sıyrılarak spontan ve yaratıcı gerçeklikte yaşamı yeniden inşa etme fırsatını elde edersiniz.

Kendi hayatınızı ve çevrenizdekilerin hayatlarını yapılandırmak istediğinizde yapmanız gereken sadece 11 taşı üst üste dizmek…

Kazanımları:

  • Kendini tanıma.
  • Doğru karar verme yetisi kazanma.
  • Hayatı doğru kavrama yeteneğinin gelişmesi.
  • Sorunlara yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşım geliştirme becerisi.
  • Zihinsel ve psikolojik yüklerin hafifletilmesi.
  • Ayırt etme ve çözüm bulma algısının gelişmesi.